Pages

Monday, 15 December 2014

IBPS Clerk GK Questions 2014

IBPS Clerk GK Questions 2014

Asked in 13th Dec. 2014 Exam (Morning Shift)



1). What is the full form of NAV?

Answer- Net Asset Value



2). What is the use of KYC ?

Answer- Anti Money Laundring



3). Richard Flanagan is the citizen of which country?

Answer- Australia



4).What is the capital of saudi arabia?

Answer- Riyadh



5). Narendra Modi is the second prime minister who gave speech in

Hindi in UN, first was ?

Answer- Atal Bihari Vajpayee



6).What is the constituency of Nitin Gadkari?

Answer- Nagpur



7).Verge e mail provided by which company?

Answer- IBM



8).What is the currency of Brazil

Answer- Real



9).What is the full form of IPO?

Answer- Initial Public Offering



10). Who is the Science and Technology Minister ?

Answer- Harsh Vardhan



11). Air Force Day

Answer- 8th October



12). UNDP Headquarter

Answer- New York



13). Women Kabaddi Team got which medal in the recent Asian games?

Answer- Gold Medal



14). Seema Poonia related to which sports?

Answer- Discus Throw



15). Interest on Saving Account is given on ?

Answer- Daily basis



16). Who won Nobel Prize in Literature 2014 ?

Answer- Patrick Modiano



17). Tintu Luka related to which Sports?

Answer- Athletics



18). Who topped in Asian Games medals tally?

Answer- China



19). Which one is not a monetary tool?

Answer- Base Rate



20). Gujarat govt. declared Vadodara as ?

Answer- State Cultural Capital



21). What is the full form of GIGO?

Answer- Garbage In, Garbage Out



22). What is the full form of PDF?

Answer- Portable Document Format



23). MS DOS is ?

Answer- Command Based OS



24). What is the full form of BIOS ?

Answer- Basic Input Output System



25). What is the full form of ECS ?

Answer- Electronic Clearing System



26). What is the option to go at the end of the page?

Answer- Ctrl + End



27). Which of the following is an operating System ?

Answer- Windows 8



28). Which is the option to go to the first line of the page ?

Answer- Ctrl + home



29). What is the theme of SAARC smmit 2014?

Answer- Deeper Integration for Peace and Prosperity

For many such updates Download our Apps(Totally Free) www.kica.in

1 comment:

  1. This page is insightful and helpful. Lots of people will assert that everything in your site is great.You can also check ICE GATE INSTITUTE for Ahmedabad GATE.

    ReplyDelete